Hund och prinsesstårtaHundar ska inte äta choklad, det kan vara dödligt. Salt och socker är inte nyttigt för dem heller. Så hur ska man fira sin fyrbenta älskling på bästa sätt? I Ryssland finns det en man som har en lösning. Och just det, han sjunger schlager också.

Vill man bjuda sin hund eller katt på något alldeles extra får man baka det själv. Om man bor i Sverige, vill säga. I Ryssland, däremot, finns det ett bageri som specialiserat sig på festliga bakverk. Ägare till det är också känd från annat håll. Han heter Sergej Lazarev och deltog i årets upplaga av Eurovision Song Contest, där han slutade trea. Han är också ägare till en blandrashund, och när han insåg att det inte fanns någon konditor som sålde produkter för hundar, då såg han till att fylla det tomrummet själv.

Här finns en intervju med Lazarev. Den handlar mest om politik och om Rysslands hårda antigay-lagar, men han berättar också lite om sitt bageri. Vill ni se några av bageriets alster så finns de på https://www.instagram.com/pudel.shtrudel/.