Katt på klätterställningKatter är djur som kräver en del motion. Det gäller även innekatter. Också den som bor på liten yta kan skapa en stimulerande miljö, ett kattgym om man så vill.

En katt behöver röra på sig, och om dess ägare bor på liten yta, då finns det inte så mycket yta att röra sig på, om det är en innekatt. Det finns många typer av klätterställningar och klätterträd att köpa, men de är inte alltid anpassade för små lägenheter. Dessutom kan de vara en aning instabila.

Med ganska enkla medel kan man bygga sin egen klätterställning eller hinderbana för katten. Det kan räcka med att sätta upp några hyllor med jämna mellanrum, från golvet enda upp till taket, som bildar plattformar som katten kan hoppa mellan eller ligga och vila sig på.

Katter gillar också tunnlar, som kan göras av papprör eller avlopssrör i lagom storlek, Om man klär dem med någon form av matta blir det lättare för katten att klättra på dem.

Vill man göra det riktigt enkelt för sig kan man ta en stor gren i lämplig form, och förankra den på något sätt, exempelvis i en MDF-skiva.