Det är viktigt att tänka till när du ska inreda ett akvarium. Fiskar vill gärna ha något att gömma sig i och växter att simma runt omkring. Du kan med fördel inreda med saker i olika färger.

Att inreda akvariet på ett bra sätt är viktigt för att fiskarna ska trivas. Det finns massor med bra accessoarer och saker som du kan köpa till ditt akvarium. Du kan med fördel beställa allt du behöver från Akvarieimporten som exempelvis har fina hus som fiskarna kan simma igenom. Det finns även plastväxter, dekorationer och olika grottor som fiskarna kan gömma sig i. Det kan vara en utmaning att skapa en levande miljö och landskap i ett akvarium men det går. Ett tips är att ta inspiration från verkligheten, tänk naturligt. När det kommer till växtligheten är det en bra idé att ha hög växtlighet i en del av akvariet som matas av. Ett annat tips är att ha en strategi för fronten, en för mellanpartiet och en för bakre delen på akvariet. Det gör det mycket enklare att planera och inreda akvariet.

“Även inredningen i akvariet ska medverka till att ge fiskarna skydd.” Läs mer här

Använd inredning i olika färger

När du ska inreda kan det vara bra att göra en skiss innan du börjar. När du sedan börjar i akvariet är det bra att börja längst bak och arbeta dig framåt. Använd gärna olika färger och olika storlekar på inredningen. Gröna nyanser gör att akvariet ser naturligt ut och fiskarna trivs oftast bra med den färgen. Om du vill ha röda saker är det bra att sprida ut dessa på ett bra sätt.